Slutar

Jag lägger ner detta bloggprojekt nu, på obestämd tid. Kan eventuellt hända att jag skriver ett spontaninlägg nu och då.

Dialekt

Ekenäs-och Karisdialekten är på många sätt lika. Vissa skillnader finns det förståss. Kom på mig själv idag med att uttrycka mig på äkta "kariska" (efter ca 3 år som Karisbo) eftersom jag "laga klister på bolln". För alla vet ni ju att i Karis "lagar" man allt.

Plättkalas

Det vankas plättkalas på Djupsvängen. Mannen har stekt en stor hög. Men vad gör Jenny, (hamnar) kör(a) iväg till hallen och tränar. Damn!

Förbjuden tanke

Jag hann, för några dagar sen tänka, att vi inte varit så mycket sjuka denna höst. Det skulle jag inte ha tänkt. Igår spydde Li ner både sig själv och sängen. Lyckligtvis verkar det vara av den snabbt övergående formen eftersom det ej kommit mera.

Två segrar

Det blev två övertygande segrar igår. Bägge matcherna avbröts i andra perioden, siffrorna skrevs 12-0. Läs mera här.


Farsdag

Med farsdagspresenterna öppnade (i år blev det en klassisk present-nämligen badrock, intressantast var i alla fall de som barnen själva lagat i lekis/skolan/eftis), hushållet uppsnyggat, hushållsmaskinerna påsatta är det dags att packa nästa matchväska. Knäckt av gårdagens handbollsförlust ska jag idag göra allt som står i min makt för att vi med FBC Elit tar två innebandysegrar i Brunakärr. För motståndet står ViTa och Pallokeisarit.

Förlust

Det blev en brakförlust mot Sjundeå idag. Vi var så urdåliga man kan vara. Nu väntar herrmatch mot Fenix, hoppas de spelar bättre.

Tuttavvänjningen går som smort. Jippii!

Tutt eller inte

Inspirerad av Linn gjorde jag idag också beslutet att sluta med tuttarna. Det är en tanke som länge funnits i mitt huvud men som ännu inte blivit gjort. Li är en sådan "tutt och trasa" flicka att få se hur det går. Nu sover dock flickebarnet sin skönhetssömn UTAN sin tutt. Visst frågade hon efter den flera gånger men jag förklarade att trollet i skogen behövde det till sina trollbebisar (hon är oerhört fascinerad av troll). Får se bara hur det går ikväll, i morgon etc. Pappan i huset är inte lika förtjust i min idé. Stackars, lilla, söta Li ska väl få ha sin älskade tutt.


Fredag morgon

Min lediga dag har ej börjat på bästa sätt. Först blev det strid med storasyster angående vilka kläder som skulle sättas på till skolan. Kort efter att Ida lämnat huset sket Li ett megalass under köksbordet, kletade in en hand och fot och först därefter berättade åt mig om sin lilla olycka. Nu är dock allt frid och fröjd, jag har fått mitt morgonkaffe och jag har fått läsa Västis i lugn och ro. 

Första snön

Ida var i essernas esse idag då den första snön fallit. Varma kläder kläddes på och hon såg till att lillsyrran fick sin varmaste (och definitivt fulaste) mössa på sig. "Den skyddar mot alla virus därute" som Ida uttryckte sig. Nu står både snögubbe och snölykta på gården. Förhoppningsvis smälter inte allting bort så snabbt.

Gårdagen bjöd på bortamatch mot ÅIFK som vi med nöd och näppe vann. Helgen blir matchtät, med handboll på lördag och innebandy på söndag. Tre dagar ledigt från jobbet väntar mig, skönt!

RSS 2.0