Glada Vappen

Efter en händelserik arbetsdag var jag helt slut när jag kom hem. Satte mig på vår soliga terass och drack en lonkero, samtidigt som jag konstaterade att jag trivs med mitt (ombytliga) jobb även om det vissa dagar (som idag) känns en aning stressande. Nu när lonkeron är slut känner jag mig lätt berusad, jag är helt enkelt "otränad".  

( De som redan har läst detta inlägg en gång läser nu den censurerade versionen. Mamma ringde nämligen och var orolig över att jag skulle hamna på Aftonbladets framsida med mina uttalanden om vårdyrket ,så jag lovade dyrt och heligt att jag skulle radera de mest kritiska raderna)


Brev från julgubben

Blev en aningen förvånad idag då jag skulle ta in posten. Inne i brevlådan ligger ett brev med en julgubbe på, adresserat till Ida. Brevets avsändare var ockå självaste julgubben. Ida skickade i december brev till Korvatunturi och fick idag då svar. Brevet var på svenska, icke helt felfri sådan. Det var ändå en sak som jag reagerade på då jag läste brevet:

"Redan århundrade har mina språkkunniga nissar hjälpt mig att läsa utländska brev. Så får du också mina hälsningar från finska Lappland!"

Sen när har inte Karis hört till Finland? Som ni märker är svenskan inte den bästa, men det störde inte Ida, som var stolt som en tupp över att ha fått brev av julgubben, samtidigt som hon undrade vad hans renar heter. Vidare får vi veta i brevet att julgubben tänker ge sig ut på "världsturnering" den 24.12.

Jag borde förresten visa er gårdagens loppisfynd. Tisdag=loppisdag=smyga in med kassen med fynd så att inte Fredi ser att jag köpt mera "skräp". Ha,ha tur att jag är beroende av loppis-shopping, skulle jag handla allt nytt skulle jag vara fattig.


Nya möbler

Direkt efter jobbet idag styrde vi ratten mot Ekenäs. Orsaken var John Less utförsäljning. 340 euro fattigare, men ett klädskåp och en bokhylla rikare, blev vi. Dessa två ska flytta in i Idas rum.

  (Bilder lånade från www.laulumaa.fi)



Efter detta hann vi en sväng förbi brodern på Björknäsgatan (där för övrigt också våra två barn befann sig). Kaffe och banankaka var dukat, vi firade att vår hädangågne morfar skulle ha fyllt 80 år idag!


Söndagscirkus

Idag har det varit en händelserik dag, även om den till största delen, (med undantag från en teamlänk med Elit) har spenderats hemma. Tack vare det fina vädret har vi, samt vår gäster (föräldrarna, Tobias med familj samt Elins svärmor), hållit oss utomhus. Vi har krattat, rensat, klippt hår, haft cirkusföreställning, klottat med vatten, ätit tacos, tortillas, glass, druckit kaffe, Cokis, påskmust, öl och vin.
 



Li satt stilla i en minut så Jennica hann ej klippa så mycket (vilket också var meningen).






Ida var till en början nöjd med frisyren men när kvällströttheten smög sig på fick flickan ett smärre vredesutbrott över sin nya frilla. Vi får hoppas att hon lugnat sig tills imorgon.











Även om Cirkus Finlandia lämnat staden fick vi ändå idag ta del av en cirkusföreställning. Cirkusfolket drog sen vidare upp på berget invid vägen. Där försökte de, efter bästa förmåga skrämma de förbikörande bilisterna. Fick hör att det i alla fall i en av bilarna satt ett bekant ansikte, en viss Sami.


En dag i Ekenäs

Dagen har spenderats i Ekenäs. Vi har besökt loppisar, fikat på torget och ätit mat hos brodern. Hittade en häftig retrodräkt i ena loppiset för ynka 50 cent. Tyvärr var den för liten för Li så om inte kusin Isolde vill ha den så går den till försäljning. Dräkten är gjord i bävernylon och är av äkta finsk kvalité.






Besök i KSL

Jagade just iväg sambon för att inskaffa lite mera ved. Sitter och småfryser här i huset och tycker att det ännu skulle vara bra med den dagliga brasan. Särskilt viktigt blir också detta då mamma, som är den mest frusna perosnen jag känner, kommer på besök på fredag.

Idag har Ida och jag varit på besök i Karis svenska lågstadie. Vi har träffat rektorn, några lärare samt gått en rundvandring i skolan. Idag var nog lite spänd inför allt det nya.

Li tycker ej om min sångröst. Varje gång jag drar till med "Bä, bä vita lamm" eller "Små grodorna" sätter hon pekfingret för munnen och säger "Shhhh".

Nu skall jag äta lite glass och kladdkaka, som Ida bakat.

Grattis Cocks

I brist på annat att skriva om undrar jag Vad hände med Nathaliés blogg??

Ja och så kan jag väl framföra ett GRATTIS till Cocks! (jag gillar verkligen Kristo Järve)

Och nämna att jag idag har ätit en god lunch på Svartå slott, fått höra av chefen att han tänker komma och kolla på handboll i höst samt bowlat och vunnit. Intresseklubben antecknar, eller så inte.

                                                                           GODNATT!

Dagens loppisskörd

Idag har det varit barnloppis i Ekenäs. Cirka 70 försäljare var på plats, trångt som bara den var det runt borden. Eftersom Li absolut inte behöver ett endaste ett plagg till köpte jag bara det som jag tyckte var riktiga pärlor. Överlag, som så många gånger förut, var priserna lite i överkant. Vem vill till exempel betala 2,50 för en urtvättad H&M body? Eller 1 e/strumparet. Inte jag i alla fall!

Detta var i alla fall vad jag köpte:

En Marimekko pyjamas i finfint skick åt Ida, 3 e.
En Marimekko t-skjorta åt Li, 80 cent.
En Minymo tunika, som ny, 2 e.
En ny Adidas dräkt med lappen kvar, 10 e.
En Marimekko haklapp åt Li, 1 e.
 





Under fredagens shoppingtur i Sello handlades det också. Det viktigaste var väl att Ida fick en ny vårrock (som var köpt efter 5 minuter i köpcentret!). Li fick också en vårrock, på rea!




(roligt det här med speglar)

Hatiskt brev

Igår kväll fick vi mottaga ett ilsket brev från Ida:

!

De första orden tror jag ni förstår, de två sista "sit onar", betyder antagligen skitungar.




Skrämmande denna syskon"kärlek"...

Komsi, komsi

Eeeeeliiin, Andreeeeeaaas, Isooooldeeee!! Kom hem nu, lägenheten är renoverad och städad!

En teckningssaga

Igår medan jag kollade på herrarnas första final mellan Cocks (vad tyckte ni om Tamminens mustach, hahahaha) och West dök en saga, i form av en massa teckningar, upp på köksskåpen. Ida hade varit i farten. Tyckte teckningarna var så fina så jag ska visa denna saga åt er med:



Hela sagan i vårt kök




Sagan börjar med att det blir natt samt orden "De va en gon"




Sedan är det dags för morgonmål




Sedan blir det handbollsmatch. Tänkte skriva "Jag gör mål", men enligt Ida vet vi inte ännu i detta skede om det blir mål eller inte. Tyvärr har hon sett mig missa alltför många gånger...



Sen far Ida ut och fiska.




Och så blev det natt igen...




...och morgon, Li äter sin morgongröt




Sen blir det städning. Komiskt för denna bild är att det i princip är nästan aldrig jag som damsuger här hemma. Fartränderna efter Li talar dock sitt tydliga språk.



Och så till slut BOLIBOMPA och så är det "sni snaps sä va saga..."


Shoppa?!?

Igår på lekisgården då jag skulle söka Ida utspelade sig denna konversation:

Idas lekiskompis: Får jag komma till er och leka imoron?

Jag: Nej tyvärr passar det inte, vi ska och shoppa!

Lekiskompisen: Shoppa?!? Vad är det?


Behöver jag berätta att kompisen var en pojke...

Happening på Djupsvängen

Jag glömde att berätta om den stora händelsen på Djupsvängen igår. Grannarna (Lindas släktingar :) ) skulle starta båten (antar jag). Detta resulterade i att resten av min familj blev helt galna. Ida sprang ut på terrassen och skrek, Li grät och skratta om vartannat i skräckblandad förtjusning och pratade bara om "tattorn (traktorn) som förde ett hiskeligt oväsen och pappan i huset var minst lika intresserad av vad som skedde på granngården. Biiig happening på Djuspvängen alltså!

Tredje inlägget idag, tyder helt klart på ledig dag från jobbet.

Boktips

Ett boktips så här nu inför sommaren: Hanne-Vibeke Holsts bok Min mosters migrän eller Hur jag blev kvinna.


                                                                                    

Varning! Man blir jävligt förbannad när man läser boken (ack dessa mansgrisar) !!


Det sket sig

God morgon! Det sket sig med min länk igår. Jag skulle bara lägga Li och sova och sedan bege mig iväg. Men hon ville inte somna utan låg bredvid mig och sjöng (något som lät som "pittar, pittar, pittaaaar"). Så till sist somna vi båda. Så breven är fortfarande opostade. Nya tag idag. Solen lyser ju så härligt där ute! Men först, kaffe, ostsmörgås och Västis, annars vaknar man ju inte!



4 dagar ledigt

Nu har jag fyra dagar ledigt. Egentligen tycker jag bäst om känslan den där kvällen före de lediga dagarna börjar. Då när jag ännu har allting framför mig. Har planerat in ett besök till Sello på fredag och  jag hoppas innerligt att det blir av för jag är trött att gå i noppiga tröjor och urtvättade t-skjortor. Ida skulle också behöva lite nya plagg, det är dock lättare sagt än gjort, eftersom hon för det första är kinkig som bara den, och för det andra inte är det minsta intresserad av shopping.

Kvällsolen lyser så fint så jag undra om jag inte skulle släpa ut mig på länk. Jag skäms att erkänna att jag har så otroligt sjuka lårmuskler efter måndagens länk. Jag som på riktigt trodde att jag var i topptrim då det gällde att springa.

Mina affärer på huuto går ju lysande för tillfället, så efter nyss ha kollat kontoutdraget kunde jag konstatera att åtta inbetalningar gjorts och det i sin tur betyder åtta brev att posta. 

 


Fynddag på loppis

Idag har det varit en riktig fynddag på loppis. Har dessvärre flera gånger nu kommit tomhänt hem från mina rundor så det var på tiden med några fynd. Trodde att jag fyndade åt Li men väl hemkommen märkte jag att det jag köpt var en aning för smått. Så Isolde är den lyckliga den här gången (förutsatt att föräldraparet godkänner fynden). Hon ska få gå omkring i rosa Converse, randiga Marimekko underbyxor och superduper söt Paddington t-skjorta a la´ 70-tal. 



(Pris 1 e sammanlagt)

Jag däremot ska i sommar dricka kaffe på terrassen från min fina retro äppelmugg i min vita Eve of Eden tunika.



(Pris 2 e sammanlagt)

Dessutom ska alla "bevara-bygga-bo" (som mamma kallar bohemerna) gå in på huuto.net och bjuda sig fattiga på denna speciella marimekko klänning.



(Pris 1 e)


Här kommer ännu en bild på Li i dom, tyvärr, för små kläderna.


Nya sneakers

Är nyss hemsprungen från en Billnäs-runt runda (egentligen en helidiotisk löprunda eftersom när man har sprungit halva vägen, dessutom skönt i nedförbacke, ska vända hemåt och då har uppförbacke hela vägen) och konstaterade medan jag sprang hur skönt det är att röra på sig.  

Tidigare idag besökte jag min mommo, som jag ej sett på länge. Hon berättade att mina kusiner från USA ska besöka oss i sommar. Jättekul, då kommer den rostiga engelskan att övas upp igen. Konstigt det där med engelskan. Efter att ha tagit studenten har engelskakunskaperna stadigt försämrats. Jag kommer ännu ihåg då jag absolut tyckte att engelska var lättare än finska. Det tycker jag definitivt inte nu.

Li har fått ett par sjukt snygga sneakers av mommon och mofan i Sverige. Dessvärre ratar hon inte gummistövlarna för dessa för varje gång jag frågar om vi ska prova dom nya skorna skakar hon på huvudet.



(bild lånat från www.brandos.se)


Kläder

Om det var någonting som slog mig de dagar jag var sjuk, var det Fredis val av kläder till Li. Dag efter dag traskade hon omkring med body och strumpbyxor. Dessa två i kombination med varandra är enligt mig det tråkigaste man kan kan sätta på en unge. Och då menar jag att man endast har body och strumpisar. Nej, enligt mig hör strumpisar ihop med kjolar/klänningar/tunikor eller under byxor, om man tycker det är kallt. Detta missbrukande av strumpisar har jag för mig att jag klädde Ida i som liten, stackars barn. Li får i alla fall varje dag ett par riktiga byxor på sig, de dagar jag väljer kläder. På tal om Lis kläder träffade Fredi på en av Lis lekistanter på stan. Hon kunde glatt konstatera att Lis kläder hittar man då alltid när man söker eftersom de i regel går i nyansen brun-orange. Ha, ha, jag fick mig ett gott skratt när jag hörde det eftersom det stämmer så bra, dessa två färger (och då särskilt brun), och helst i kombination med varandra är mina absoluta favoriter just nu (på barnkläder). Fredi däremot tyckte det var förskräckligt att höra att ungen endast blir klädd i dessa (förskräckliga) färger. Vad vill måntro han att hon ska kläs i? Kanske rååååååsa!




Li i bruna nyanser med sina älskade stövlar på!

Påskhäxor

Ida och Li besökte just grannarna utklädda som påskhäxor. Hem kom de med tekannan full även om endast besökte tre hus. Det här fick mig att tänka på mina barndoms påskar då Elin, Tobias och jag i timtalet gick trappa upp och ner i jakten på godis. Och som vi fick godis och pengar. Vad jag kommer ihåg rörde det sig om en massa påskägg samt flera hundra mark. Jag tror vi till och med var hem och tömma tékannan mellan varven. Det var tider det!


Skatteåterbäring

Det är som julafton varje gång skatteåterbäringskuvertet skickas hem. Denna gång gjorde innehållet mig extra lycklig. Jag kommer att få tillbaka tusenniohundrasjutton euro och 83 cent! Jippii!

Ge mig sol

På tal om luktsinnet, jag kände just ända till nedrevåningen att lasset var ett faktum i Lis blöja.

Skall snart traska iväg till Cirkustältet och köa efter biljetter till kvällens föreställning. Ge mig lite sol i sällskap med kön.

Modemedveten

Li har hört att det är på modet att bära kjol med hög midja.


I´m back

Efter två dagars horisontalläge ser jag äntligen ett ljus i tunneln. Febern har gått ner, dock retar mig ännu hostan. Matlusten har ej varit den bästa, och är det inte ännu, vilket har resulterat i en viktnedgång på ett par kilogram. Men månne inte påsken ska återställa dessa, även om jag kommer spendera långhelgen på jobbet. Idag (och imorgon) är jag i alla fall ledig "på rikitigt", alltså inte sjukledig.
 
Li och jag har nyss varit på Karis torg och sett på påskhäxorna från Blåkulla (eller var det Labyrintens daghem?). På torget beskådades också världens längsta skinkkö, behöver jag säga att åldern rörde sig om 50+?

Glad påsk!

                                                  GLAD PÅSK!

Jag fryyyser

Febertermomätaren visar 38,6...inte alls bra eftersom jag hamnar sjukskriva mig till jobbet imorgon. Men vad göra, "för dumt huvud från kroppen lida", som Fredi så snällt uttryckte sig idag.

 

Krapulantisk

Vaknade idag av en kruttorr mun samt en feberfrossande kropp. Febertermomätaren visade på 38 C så det var trots allt kanske inte så smart att spela innebandymatcher och gå på bastukväll igår. Tyvärr lyckades vi inte stiga till division tre inom innebandyn, det skulle ha krävt seger i båda matcherna, nu utgick vi som segrare endast i den första. Bastukvällen efteråt var riktigt lyckad, synd bara att vi var så några (men det är vi ju vana med) . De flesta hade drabbats av flunssan. Mat hade vi ju därför i överflöd så idag tänkte vi våldgästa Rönnbergs för att äta upp resterna.










Blivande serietecknare?

Ida har ritat en enbildserie. Frågan är bara vad texten betyder, hon vägrar nämligen själv att säga.





Förresten har jag ju glömt att avslöja vilken sång hon hade skrivit ner tidigare, det var Poker face, så ni hade helt rätt!

Kroppen pinar mig ännu idag. Qvicksilvret visade på stegring tidigare på morgonen och huvudet värker en aning. Har nu i alla fall bestämt mig att spela matcherna idag och packa väskan inför bastukvällen. Får sen se vartåt det bär.

Babyboom

För de som inte visste nedkom jag med en (mega)baby i natt. Bästa sovstället för babyn att sova i var i en vagga (lagad på Ekåsen i tiderna) ovanpå en Brio lära-gå-vagn.



 

Syskonkärlek

År 2009 har inte direkt varit ett friskusår för denna familj. Inatt har Ida besökt WC ett antal gånger och det betydde ju att någon skulle stanna hemma med henne idag. Vi beslöt med sambon att dela dagen så jag var på jobb mellan kl. 7-9 och Fredi körde därefter till Esbo skogarna för att göra - ja gud vet vad! Kände mig konstigt trött och frusen på morgonen men trodde det berodde på att jag infann mig på jobbet redan klockan sju, men nej, väl hemkommen mätte jag febern, som var ett faktum. Och förbannat vad jag får ont i skinnet när jag har feber. Fredi förstod mig inte alls.

Sedan jag började jobba i januari och Li började lekis ser sjukhistorierna ut ungefär så här:

Li: magsjuka 5 gånger
Ida: magsjuka 2 gånger, feber en gång
Fredi: magsjuka en gång
Jenny: magsjuka en gång, feber en gång .

Detta uppdelat på endast tre månader. Det blev väl en chock för kroppen med alla bakterier som fanns utanför hemmets fyra väggar.

Mina kära två barn har börjat strida på riktigt. Idag undrade jag vad det var för liv i rummet bredvid och när jag tittar efter gallskriker båda flickorna. Li med en stor tova av Idas hår i handen varpå Ida smäller till Li så att hon får ett ilkset rött handmärke på armen. Syskonkärlek.

Imorgon väntar de sista innebandymatcherna, jag hoppas verkligen kunna deltaga. Efter det väntar bastukväll/avslutning med BK damerna där jag avlagt ett löfte om att dricka starksprit. Platsen är Jogging Team, dit jag, hör och häpna, aldrig har varit!

Ingen bastukväll slår dock de på gamla goda tiden då dessa pärlor alltid medverkade:







RSS 2.0