Flicka

Jag: Li, e du en "söt-maja"?

Li: NÄ!

Jag: Nå va e du då?

Li: flicka!



Loppisfynd

Då jag har en ledig vardag brukar det ofta resultera i ett eller annat loppisbesök. Idag var inget undantag. Hem kom jag åter med kassen full. Skrinnskro åt Li, jeans åt Ida, en Lacostepiké åt Theo (osäker om den passar samt om den är äkta, men i fint skick var den) samt ett par Nike sneakers åt Isolde. Allt detta för ynka 2 euro. Förstår ni nu varför jag är så galen i loppis?

 

Isoldes sneakers 50 cent


fotbollsturnering

Idag har hela familjen varit i Västerby på en mini-fotbollsturnering. Ida stod för spelandet, resten av familjen var publik. Motståndet bestod av EIF och HIK. Det blev stryk mot både EIF 1 och EIF 2 medan Hicken fick se sig besegrade av de rödvita. Idas vänsterkanon bjöd också på ett mål. Roligt för henne.




Vi kunde efter ett tag konstatera att Ida var den enda kvinnliga deltagaren



Heja Ida!!



Med andra ord

Jag har idag haft förmånen att få spela Med andra ord med Ida. Spelet går ut på att förklarar bilder, lite liknande som Alias, men för barn. Tänkte ge några smakprov på förklaringar som min intelligenta 7-åring kom med idag. Och svaren lägger jag i kommentarrutan, så får ni också gissa:

1) Den här väcker famo kl. 7 på morgonen.

2) Det här e gult och lite rutigt och grönt på toppen. Det finns i Spanien, tjockt och som ett ägg, med mycket gräs på toppen... och det är en frukt.

3) Det här kan man hoppa med, men ingen vävar.

4) Det här hade vi i skolan, som e prickigt och smått och som har sex ben och det är rött och svarta prickar.

5) Det här flyger i luften och man kan rädda nån som e i sjönöd.

6) Det här kan man hänga ute, men famo säger att den är sönder och vi gosha i den när jag var liten.

7) Dom här är små och bygger mot söder.

8) Den tjockaste och kortaste på handen.

9) Det här är ända till sex och den är fyrkantig.

10) Världens största kattdjur.

11) Den här är vacker och svår att fånga

12) Den här finns i djurparker och på sjörövarskepp, de kan prata.

13) Det här brukar Susse baka.

14) Den här ger pengar när man tappar en tand (Jag: trollfé?), nej, den är vackrare, såna som mommo tycker om.

 


Nu blir det pizza inom kort, barnen + mannen bakar.


Ledig måndag

Eftersom jag från och med den här månaden har gått ner i arbetstid har jag alltid en dag "extra" ledigt i veckan (förurom helgen då). Dessa lediga dagar infaller oftast på måndag eller fredag. Dagens förmiddagsprogram bestod av loppis-samt butiksbesök. Från loppiset kom vi, Li och jag, hem med en fin flytväst åt Ida, till priset av 1 euro.

Därefter körde vi vidare till matbutiken. Allt gick som smort medan vi handlade, Li fick en egen liten vagn att plocka i (och jag slapp skuffa omkring på en av dessa hemska, klumpiga "bilkärror" som vägrar styra). Problem uppstod dock då vi skulle gå ner till bilen. Li skulle med all sin vilja ha sin lilla kärra med ner. Flera gånger förde hon den redan på sin plats, men ångrade sig efter en stund och uttryckte ett bestämt "MIM!!" Slutligen förstår jag att detta inte kommer att lösas med endast förståndigt prat utan att nu är det bara att ta ungen under armen och gå. När Li märker det flyger först tröjan av (hon har en tendens att klä av sig kläderna när hon blir arg) och medan jag stegar mot henne stiger jag på något halt på golvet och ramlar omkull. Lätt fnissande stiger jag upp, tar ungen, som nu kastar iväg skorna, under armen, plockar upp skorna och går i väg med fulladdad kärra, bånstyrig unge och diverse kläder i min famn.

Puh, nu är jag äntligen hemma, Li sover och jag skall traska iväg och möta Ida till skolan. Ida har förresten namnsdag idag så jag tror vi ska ta vägen förbi något cafeté (som Ida säger) och mumsa i oss något gott!

hallen pinga foll fart

Det råder bloggtorka på Djupsvängen. Veckoslutet med handbollsturnering på Åland är förbi och halva arbetsveckan är bakom. Inkommande söndag startar serien med en match mot ingen mindre än ÅIFK. Laget i sig är inte något mer intressant än något annat lag att möta, om det inte skulle vara för deras höger back, vår före detta lagkamrat Pame. Om du Pame, mot förmodan, skulle läsa detta inlägg, må bästa lag vinna :). Nu är det än en gång dags att dra på sig träningsshortsen för att ta sig till hallen. Idag väntar handbollscoopertest nr. 2. Det är idag dags att kolla om vi bättrat på något sedan test nr 1, som utfördes i början av sommaren då vi började träna. Jag citerar Li: "Hallen pinga foll fart"

RSS 2.0