Måjånmål

Igår kväll:

Jag: Li, vad vill du ha att äta?
Li: Måjånmål
Jag: Vill du fil, gröt, joggurt eller smörgås
Li: MÅJÅNMÅÅÅL!!


Dum mamma som ej förstår...

Träningsmatch

Idag har vi spelat träningsmatch mot ärkerivalerna Sjundeå IF. Matchen slutade i förlust för vår del. Barnen plus pappan är till simhallen och jag är ensam hemma. Passar på att sätta in nya objekt på huuto, snart blir det dock paus i det, Finnkampen börjar ju.

Svampplockning och rådgivningsbesök

Stressade via lekis idag lite över två för att hinna i tid till rådgivningen. Väl på plats blev hon bland annat vägd och mätt och döm om min förvåning när jag fick höra att flickebarnet växt 7 cm på 6 månader. Hon tar nu, lik sin storasyster, siktet på + 1 på kurvan (sannerligen inte min längds förtjänst). Längd 89,5 cm och vikt 12,6kg.

Bestämde mig för att ta en tur till svampskogen på kvällskvisten och det hade tydligen många Lövkullabor före mig också tänkt. Skogen gapade tom på svamp och efter cirka en timme kom jag hem med ungefär tio svampar. Men skam den som ger sig. Stekte svampen med lök i smör satte i lite grädde och vitpeppar, rostade ett bröd och voilá så var kvällsmålet fixat. Vem var det som sa till mig här för en tid sedan att nöjet med svampplockning är att söka svampen...ja, jag håller definitivt inte med om det!

Söndag

Kvällen blev ej så sen igår som den skulle kunna ha blivit. Efter två timmar bowling, som gick betydligt bättre än på fredagen, styrde vi bilen mot hamnterassen, också kallad Baywatch. Kurkon flödade och humöret var på topp. Men sist och slutligen styrde vi, rätt så tidigt, kosan hem mot Karis utan att ha besökt krogen varken i Ekenäs eller Karis. Skönt var det i alla fall idag att vakna upp utan krapula och rätt så pigg. Nu handbollsträning. 

Bowling

Kvällen i går spenderades med arbetskamrater på La Vida, först en form av föreläsning och sedan en bit, väldigt god, mat. Därefter var det bowling på tur. Det är alltså med en liten fördel jag idag äntrar bowlinghallen på nytt, i sällskap av handbollsbrudarna. Stämningen är dock en aning dyster då jag nåddes av nyheten att Sabbes knä kräver operation. Främre korsbandet av. Så kanske det blir att dränka sorgerna idag?  Planerna för kvällen är öppna. Och en av frågorna stavas: Affes eller Ettan?

 


Skador

Det värsta inom idrotten är skador. Humöret skönk därför ytterligare då Sabbe idag på träningen skadade knät. Det måtte inte vara allvarligt. Fan.


Helsinki City Maraton

Strax efter klockan 19 löpte mannen i mål i går, rätt så blek i nunan. Tiden blev lite över 4 timmar, godkänt då målet denna första gång var att komma i mål. Krampande muskler och ett knä som smärtade var krämpor som uppdagades under loppets gång. Efter detta lopp besannades mina farhågor om att ett maratonlopp är en verklig pina och det är något som jag ALDRIG vill genomföra. Vi, anhängare, gick också säkert 10 km i går då det på olika platser skulle hejas och aldrig hade vi så roligt som att titta på folks olika springstilar. Den löpare som stupade i marken med endast 100 m kvar att springa ligger färskast på minne. Två från publiken rusade till hjälp och de sista metrarna bars han i mål, då benen inte på något sett höll honom stående. Nu, fridrotts VM på TV.


Brand (nästan i alla fall) i hallen

Några dagar har gått sedan "lillhuset" på vår gård blev tomt då Spanjorerna flyttade ut. Redan idag anlände nya gäster från Nagu, då kusinerna Linn och Filippa med föräldrar är på besök. Morgondagen är vikt för ett Helsinki City Maraton där min galne sambo ska delta, representerande Backgränd If.

Kvällens träning tänkte få ett oväntat slut då plötsligt en lampa började ryka i hallen, för att sedan slockna. Efter en stund rök det från ett flertal lampor och då fick hallmästare Robin rycka in. Lamporna släcktes (och tror ni vi sluta träna, svar  nej, spelet fortsatte med vissa problem att se bollen i mörknet) och det luktade rök i hela hallen. Då jag körde hem från träningen möttes jag av både brandbilen och ambulansen, körandes i full fart, med sirenerna på. Happening i Karis en fredag kväll som denna. Jag skrattade hela vägen hem till Lövkulla. By the way, jävligt bra träningar vi har nuförtiden. Har på känn att vi går mot en bra säsong.

Nej

Efter ett dygns betänketid svarade jag tränaren med ett Nej. Orsaken ligger främst hos min söta barn som jag inte vill vara mera borta från än vad jag är nu. Dessutom tror jag att den inte skulle vara alltför lätt att få ledigt från jobbet med så kort varsel.

Imorgon börjar Ida skolan och frågorna och funderingarna haglar tätt: "Hur vet man när man ska gå hem", "Man får läxor redan första dagen", "Förr måste man ha matlåda med till skolan, men det behöver man väl inte nu?" etc. Skolväskan med nyinköpt "Pet shop" penal är packad och kläderna framplockade inför morgondagen. Får se om hon alls får sömn ikväll.


Ja eller Nej?

Fick just ett mail angående deltagande i handbollslandslaget. Nu är dock den stora frågan, tacka ja eller nej?

Fredag

Fredag kväll och jobbveckan undan. Känner press på att få undan veckans långlänk idag men bastu och sängen lockar mera. Helgen kommer att bjuda på 1-års kalas med allas vår Isolde. Kan ej förstå att det gått (nästan) ett år (21.8) sedan jag svettades tillsammans med Elin i förlossningsalen, missade min gynekologtid och blev fotad av fartkameran (fick dock aldrig böter). Den natten det lilla undret föddes kommer jag aldrig, precis som mina egna förlossningar, glömma. Tur i oturen att Andreas inte var på hemmaplan då hon titta ut.



Stolt moster badar nyfödd baby.


Intervallträning

Sommarens intervallträningen lider mot sitt slut då vi med handbollen ska börja träna inomhus inkommande söndag (det gäller dock inte att hoppas för mycket eftersom kombinerad inne/intervallträning tidigare har praktiserats). Idag har vi även fått ta del av kostråd a lá Jäntti. Potatis ska undvikas inför matchen och tallriksmodellen har en lite annorlunda skepnad för idrottande. Efter föreläsningen var det dags, än en gång denna sommar, att gnida på sågspånsbanan. Efter 6x500m var dock den relativt korta träningen slut för denna dag. Om cirka en månad spelar vi de första matcherna, i en turnering på Eckerö på Åland, där vi bland annat möter Elitserielaget Irsta Västerås samt division ett lagen Örebro och Lundagård. Kul!

Tillbaka

Första dagen på jobb idag efter semestern. Fullt upp hela dagen. Nu då det lider mot höst är det bara hoppas att blogglusten återvänder.

RSS 2.0