Sommar

Vilken härlig värmebölja som lagt sig över detta land just nu. Dagen har spenderats på Knipans strand med obligatorisk pyttipannalunch. Årets första dopp ägde även rum, i det 17 gradiga vattnet. Därefter blev det båtutfärd, med stopp i Sandnäs Udd. Dessvärre utlovas kallare väder mot slutet av veckan. Man får hoppas att vädergubbarna har fel.




Li och Isolde på stranden



"Beeeejaaa!"
= mera = pappa kör hårdare!



Ida i båten utanför Knipan



Morsan var nöjder



Glass i Sandnäs udd


Härligt väder

Blogginläggen lyser med sin frånvaro samtidigt som solen lyser i kapp med mitt humör. Elin, Andreas och Isolde har nu flyttat in på Djupsvängen, som vi har väntat! Ida har varit sin sista dag på lekis och nu väntar sommarlov före det är dags att börja skolan, klass 1 C.



Ida "dimitteras" från förskolan. Fråga mig inte vem som klätt på henne, det är i alla fall inte jag.





Isolde har gått av och an på gräsmattan idag.

Vårfest

Träningsperioden innan Handbollssäsong 2009-2010 satte igång igår och det rejält. De nya tränarna chockade oss alla med att första träningen utsätta oss för något de kallade ett "handbollscoopertest". Testet gick ut på att springa 40 meter sträckor av och an i 2 minuter varefter det var 30 sekunder paus, detta uppredas sedan sex gånger till så sammanlagt löpte vi 7 x 2 minuter. Den sammanlagda sträckan räknades sedan ihop och det var resultatet. Jag hann med ca. 38 varv sammanlagt (ett varv 2x 40 m) vilket blir ca 3000 meter sammanlagt. Detta test skall sedan göras på nytt i syfte att förbättra sin prestation. Jag hoppas jag kan bättra mig.

Idag har det varit Lis vårfest på lekis. Imorgon är det Idas tur.



Först lite uppträdande...




Tills Li kom på att det nog är bäst att hon tittar på (alla andra var med i programmet)




Sen blev det picnic




grannen hade bättre picnickorg




sen blev det spring i benen...


Födelsedagskort

Skulle jag, när jag gick i lekis, kunnat rita så här fina kort då jag var på väg till kalas skulle jag ha varit mer än stolt. Medan jag drar igång med träningen inför nästa handbollssäsong ska Ida på våffelkalas några hundra meter från hallen.

                                 

                                                  (liten tabbe belev det ju med texten men vad göra...)

Hagel

Vilket galet väder idag. Först värmebölja och sedan denna skur med megahagelbollar.

                      


            

            

Söndag

Trodde mig kunna läsa igenom dagens bloggskörd medan Li åt sin lunch. Ack så fel jag hade. Även fast jag bara satt 1,5 meter ifrån henne missade jag detta riskalas.

                                        


Fredi och Ida har åkt på fisketur så Li och jag har varit på "tunis" (som Ida säger) hela förmiddagen. Vi har gått an i rabatten i jakt på ogräs. Jag måste ärligt säga att jag inte alltid visste vad som var ogräs och vad som skulle sparas. Tyvärr drog jag säkert också upp även sådant som borde blivit kvar. Det samma gällde min lilla hjälpreda Li. För varje litet strå (och ibland var det bara mylla) som hon drog upp och satte i ämbaret sa hon "såååå".  Tills hon tyckte att det här med rensning inte var helt intressant och hittade den fyllda vattentunnan att leka med i stället. Senare då jag gick förbi tunnan märkte jag att en hel del av våra jordgubbsplantor flöt omkring där...


Nu ska jag torka upp alla klibbiga, miljontals riskorn från golv och bord. Li sover redan i vagnen så efter att riskornen är upptorkade tänker jag sätta mig i solstolen och njuta av en portion glass.

Finn ett fel 2

Det börjar bli en vana det här, att hitta små(?), avlånga, bruna, illaluktande saker i vårt hus, då Li har varit utan blöja.

                                              

Grattis THEODOR 4 år!

Idag fyller denna busunge 4 år. Presenten är inhandlad och kalaset väntas starta mot eftermiddagen. Ida har väntat hela dagen på att få starta mot Ekenäs.

GRATTIS THEODOR!


Helgdag

Skönt med helgdag mitt i veckan. Då vädret dessutom är mulet ökar chanserna för aktiviteter (läs städning etc.) i hemmet. Hälften av fönstrena har fått sig en omgång och ett par gardiner har blivit upphängda. Detta medan Ida (mutad med några Ballerina kex) städade sitt rum. Mannen såg till att vedlagret påfyklldes inför nästa vinter. När krafterna tröt blev det lunchpaus för barnen med spenatplättar. Li skulle envist äta med kniv och gaffel och det gick väl sådär.

       


Jag läste förresten på tidningen idag att jag blivit vald till All Stars laget i handboll för säsongen 2008-2009. En översakning för mig då jag 1) inte spelade hela säsongen 2) tycker att det finns andra som är betydligt duktigare på vänster ytter än jag. Men, jag tackar för förtroendet (kanske det inte går att säga så i det här sammanhanget, men skit i det). Dessutom gick titeln för årets "fair play lag" till någon annan än vi, så det var ju i alla fall lite postivt tycker jag.

Värsta Nyland

Jag var för övrigt på bild på Västis idag. Bilden är tagen i finalen då det är cirka 15 sekunder kvar av speltiden, ställningen är 8-8 och jag bryter passningen och hinner tänka "Nu satan gör jag mål så att vi vinner". Sekunderna senare, precis vid 6 meters linjen, blir jag nermosad tappar bollen och ramlar tll marken. Vet ej vart bollen är men på lagkamraternas rop försår jag att den gått i mål, fråga mig inte hur. Enligt vittnen har bollen flippats över huvudet på målvakten och hur mycket jag än borde säga att det var meningen så så måste jag vara ärlig och säga att det skedde helt i misstag. Vinsten var ett faktum och skönt var det. Mindre skönt var det att stiga upp i dag och märka att varenda en muskel är sjuk.



Läs mer på www.vastranyland.fi , därifrån bilden också är lånad.

Barnarbetskraft

En ny gräsklippare är ihandlad och arbetskraften hittade vi i huset. Så nu sitter mamma och pappa och tittar på medan Ida arbetar.

                                                                       


                                          

Sjundeå Cup seger

Sjundeå Cup går av stapeln denna helg. Dam- och herrklassen avgjordes idag och vi, BK-46, utgick detta år som segrare efter många spännade matcher! Vi vann kvartsfinal, semifinal och final med endast ett mål. Tyvärr drabbades vi, min famlij alltså, också av en förlust då Lis trasa är spårlöst försvunnen. Jag snyftar mer än Li, som faktsikt inte ens nämnt trasan sen den försvann, eftersom jag tyckte att den var så fin. Det blir väl att beställa en ny nu då.


                                            

            Inte alls röd i ansiktet efter en hel dag i Sjundeå.


SM finalerna i Stockholm-bilderna

Här kommer de utlovade bilderna från vår Stockholmsresa. Bilderna är tagna av Sari:



I Karis, väntandes på (det försenade) tåget




Efter lite mat och sedan vin i hytten var det dags för karaoke. Jessi plockade åt sig häftet och bläddrade och bläddrade tills vi kom fram till vilken sång som skulle sjungas. 
 

                                                

Sen blev det då, äntligen, dags för oss att sjunga "Tusen och en natt"


Då vi kommit fram till Djursholm for en del iväg på loppis till Täby medan andra började pimpla vin. Efter det blev det dags att ta sig till Globen.




Där var vi hungriga och smällde i oss korv med bröd.




Väskorna kollades men smarta som vi var hade vi kossuflaskan gömd i våra marimekko necessärer.



Dam- samt herrfinalen stod på programet.



I paus blev det lasagne på menyn.

Efter matcherna tog vi oss till Medborgarplatsens uteserveringar för att sedan bege oss mot Golden Hits.



Fyra tappra krigare tog sig genom krogkön och in till Golden Hits



Trötta flickor på Mc Donalds på nattmat. (Haha, förlåt Sabbe för publicering av denna osmickrande bild på oss, jag anser dock att jag ser snäppet värre ut än du)




I tunnelbanan, station T-centralen, i väntan på att åka "hem" (utomstående fotograf)



Söndagen var ämnad för shopping. Jag tror jag vågar påstå att Alexandra hade flest kassar. Även jag hittade ovanligt mycket att köpa.



På hemvägen deltog vi i en frågesport där vi kammade hem priset som bestod av en chokladplatta samt ett presentkort för frukost till två personer. Som tack för att jag ordnat resan fick jag behålla presentkortet, som är i kraft två månader. Fredo och jag kommer således att äta morgonmål på båten när vi nästa gång åker till Sverige i början på juni. Det TACKAR vi för!




Sedan måste ju Jessi och jag än en gång sjunga ut på karaoken. Denna gång gick det inte lika bra eftersom jag gapskrattade mig igenom första versen (fråga mig inte varför). Dessutom hade de tekniska problem eftersom texten hoppade hit och dit och gjorde det omöjlligt för oss att sjunga.

En rolig resa hade vi och jag hoppas vi kan göra om det någon gång. Även om vi i berusat tillstånd drömde om resor till bl.a New York kanske vi var lite väl optimistiska.

(Om någon som är på bild vill att jag raderar bilden, säg till så gör jag det)

Finn ett fel!

Plötsligt uppenbarade sig en till badleksak...



En ska bort...

Tillbaka till vardagen

Efter en kort veckoslutsresa till Stockholm är jag tillbaka till vardagen. Helgen som gick bjöd på många trevliga stunder. Jag har sett på handboll, gått på loppis, pimplat kossucola i Globen, dansat, sjungit karaoke, skrattat ihjäl mig när jag borde ha sjungit karaoke, köat, frusit, skrattat, blivit filmad, shoppat, sålt åkkort, blivit fotad, fått svar på frågor i frågeboken, köpt vristskydd, saknat familjen, ätit gott, vunnit frågesport tillsammans med de andra, sovit på luftmadrass.

Kameran var i bruk i början av resan men sen tog Sari över fotandet/filmandet. Hon har lovat att jag ska få bilderna så bildbevis kommer senare.

Djursholm

Nu är vi framme i Djursholm. Gårdagen förlöpte lungt, mesta del av tiden spenderade vi på karaoke. Jessi och jag drog till med "Tusen och en natt", som filmades av lagkamraterna. De har hotat med att lägga upp videon på youtube... Nu sjunker drinkarna på terrassen och snart beger vi oss mot Globen där svenska mästarna ska koras.

Stockholm next

Så här i bloggtorketider meddelar jag att jag idag (tåget går om en dryg timme) beger mig västerut till Sockholm. Med på resan har jag Sabbe, Alexandra, Tua, Sari, Jessi, Fia samt allas vår mamma Susse. Vi ska kolla in handboll, Stockholms nattliv, shoppingutbudet samt svettas i mammas och pappas varma hus. Kameran åker med men jag lovar inga bilder eftersom den brukar bo på väskbottnet. Häv ö najs viikend!


Febersjuk

Fick idag, för en stund sen, då jag var på jobb ett samtal från lekis. Yngre dottern hade somnat i matbordet och senare mätts med en feber på 38,5. Väl hemhämtad är hon fortfarande trött men vägrar lägga sig ner så nu sitter hon och sover.


Sandlåda

Då det nalkas helg är inte sambon den som ligger på latsidan. Nej, det jobbas på från morgon till kväll med allt som kan tänkas fixas. (Det är så att man själv får dåligt samvete om man väljer att ligga på latsidan hela helgen). På dagens agenda stod (bland annat) att fixa sand till sandlådan på gården. Och li kunde inte vara lyckligare när detta blev gjort.



Bröstfixerad

För er som inte vet är Li otroligt bröstfixerad. Nästan varje gång då hon kommer i famnen, oberoende vems famn det är (ett undatag är dock håriga bröstkorgar där hon snabbt som blixten drar handen tillbaka), så slinker handen innaför jumpern. Där tar hon tag om bröstvårtan och rullar den mellan pekfingret och tummen. Värst utsatt för denna tortyr är Fredis små vårtor eftersom jag bestämt har sagt ifrån att mina får hon låta vara i fred (det tar ju sjuuukt). På kvällen när hon ska somna somnar hon alltid med handen innanför jumpern, MEN utan att knipa eftersom hon vet att det är förbjudet. Dessutom kan jag vakna mitt i natten av att hon har satt sin fot innanför trosorna. Vad detta i beteende betyder har jag ingen aning om...

Terassdag

Jag kan ej förstå att jag varken tog mig till Fiskars eller Ekenäs på loppis idag. I stället sitter jag nu här, antagligen röd som en kräfta, på terrassen och njuter. Det har jag gjort i princip hela dagen. Förutom några pauser då jag bykt, lagat korvsoppa samt eftrerrätt. Efterrätten var dock inte så populär bland barnen (varken egna eller grannens). De åt endast den smälta After Eight chokladen och förstås grädden. Persikan blev kvar, orörd.

Aprikoser under minttäcke med vispgrädde och valnöt

Tisdagens loppiskörd

Här kommer bildbevis från tisdagens loppisrunda:



Fint retro tyg till Jennica (2 e). Marimekko/Libero shorts (20 cent) och en fin skjorta (20 cent) till Li.





Röd Adidas jacka (1,50 e), kommer till försäljning idag på
www.tradera.com.






Li poserar i sina nya loppiskläder.


Idag är det förresten också loppis i Ekenäs, längs med Kungsgatan, i samband med "Långlördagen"!

1 maj picnic i Stallörsparken

Vi är nyss hemkomna från en solig (men tyvärr rätt så blåsig) picnic i Stallörsparken. Lätt rödbrusig i ansiktet är, åtminstone jag. Vi har ätit, slappat, lekt i Lejonparken samt fått stå ut med Idas och Theos otröttliga energi. Här lite bildbevis, Theo har tydligen inte fastnat på bild.





Li somnade redan på väg till picnicen, med sin (eller egentligen Idas, men Ida har aldrig varit så flickig att hon skulle ha gått med handväska) kära handväska i handen.






...men vaknade (tyvärr alltför tidigt) när maten dukades fram.






Sen var det dags för Lejonparken, som vimlade av barn.






Och efter det en kort vilopaus...






...före det var dags att härja igen






Slutligen blev det dags för jordgubbsskumpa...






...som Li tyckte var toppen!






Malva mumsade i sig "ostbågar", som fastnade på läpparna.

RSS 2.0